Доступність посилання

ТОП новини

Голова ЦВК Росії: зовнішні сили намагаються перешкодити проведенню виборів


Володимир Чуров
Володимир Чуров

Голова ЦВК Росії Володимир Чуров заявляє, що отримав інформацію з органів МВС про спробу, як він висловився, «зовнішніх сил» створити перешкоди у проведенні вільних, демократичних виборів у Костромській області. Про це він заявив у суботу, 12 вересня, на зустрічі у ЦВК з головами дипломатичних представництв африканських держав.

За словами Чурова, у Костромській області пізно ввечері була затримана машина з великою сумою грошей від однієї організації, що фінансується з-за кордону. Він зазначив, що, швидше за все, буде порушено кримінальну справу.

У п’ятницю, 11 вересня, в управлінні МВС у Костромській області повідомили, що на в’їзді у Кострому була затримана машина, за кермом якої був координатор організації «Відкрита Росія», у якого були вилучили близько двох мільйонів рублів. Гроші направлені на експертизу для встановлення їх автентичності. Російський телеканал НТВ повідомив, що у машині перебували політтехнологи Станіслав Рябов і Сергій Менделеєв.

Представник «Відкритої Росії» Марія Баронова у зв’язку з цим написала в своєму блозі, що Менделеєв, якого показав телеканал НТВ, не є ні координатором «Відкритої Росії», ні ким-небудь ще, постійно пов’язаним з «Відкритої Росією» і тим більше з Михайлом Ходорковським. «Відкрита Росія» не бере участі у виборах. Учасники цього проекту займаються підготовкою спостереження, щоб забезпечити максимально чесні демократичні вибори в Єдиний день голосування», – наголосила Баронова.

Раніше у п’ятницю партія ПАРНАС звернулася до Володимира Чурову з вимогою «припинити порушення закону» щодо опозиціонерів напередодні недільних виборів у Костромській області.

XS
SM
MD
LG