Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники затримали на Луганщині двох росіян, Росія каже про викрадення


Будівля українських прикордонників у Міловому, обстріляна, за повідомленнями української сторони, з території Росії 8 серпня 2014 року
Будівля українських прикордонників у Міловому, обстріляна, за повідомленнями української сторони, з території Росії 8 серпня 2014 року

Держприкордонслужба України повідомляє, що вранці 12 вересня співробітники Луганського прикордонного загону затримали двох порушників кордону, які виявилися громадянами Росії.

За повідомленням, це сталося на ділянці відділу «Мілове».

«Факт порушення держрубежу прикордонники зафіксували за допомогою приладу нічного бачення. Затримані були вдягнені у військову форму без розпізнавальних знаків. Під час перевірки один з чоловіків мав при собі внутрішній паспорт Росії, а інший – військовий квиток, відповідно до якого він є військовослужбовцем Збройних сил Росії з однієї з військових частин з Воронезької області», – ідеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Російська сторона, яку проінформували про інцидент, заявляє про викрадення своїх громадян із території Росії.

За повідомленнями російських інформагенцій, близько 6:00 військовослужбовець-контрактник Віктор Барсуков був захоплений на території населеного пункту Чертково Ростовської області і вивезений в Україну. Разом із Барсуковим був нібито вивезений і його рідний брат Микола Барсуков, який є цивільним.

Російське місто Чертково Ростовської області та райцентр Луганської області Мілове прилягають одне до одного. Держкордон у цьому районі пролягає залізницею або й навіть вулицею Дружби народів, одна половина якої розташована в Україні, інша – в Росії.

Від Мілового до найближчої зони бойових дій на Донбасі – понад 100 кілометрів. Приміром, до міста Щастя, в якому працює обстрілювана раніше бойовиками угруповання «ЛНР» Луганська ТЕС, автодорога має 133 кілометри.

Водночас, у серпні 2014 року будівля прикордонників у Міловому була обстріляна, за повідомленнями українських військових, із території Росії.

XS
SM
MD
LG