Доступність посилання

ТОП новини

В Росії – єдиний день виборів, голосування проходить і в окупованому Криму


Розмальоване невідомими графіті на в'їзді до Ялти, Крим, вересень 2015 року
Розмальоване невідомими графіті на в'їзді до Ялти, Крим, вересень 2015 року

13 вересня у Росії проходить єдиний день голосування, законодавчо встановлена єдина дата проведення виборів різних рівнів. Як передає Центральна виборча комісія Росії, голосування відбувається в 21 регіоні країни. Так звані прямі вибори охоплюють 83 з 85 суб'єктів Російської Федерації.

Цього дня в 11 суб'єктах Росії формують нові склади регіональних законодавчих органів (регіональних парламентів), в 23 суб'єктах –вибирають депутатів міських парламентів. У єдиний день голосування в Росії також проходять муніципальні вибори.

Довибори до «Державної ради Республіки Крим» проходять також у двох округах, окупованого Росієї Криму: в Керчі і Сімферопольському районі. На муніципальних виборах оберуть по два депутати в Джанкойську і Сакську, та по одному – у Феодосійську і Білогірську міські ради.

Міністерство закордонних справ України раніше висловило протест у зв'язку з проведенням виборів окупаційною владою в Криму. «Чергова спроба Російської Федерації поширити своє національне законодавство на територію суверенної України є грубим порушенням норм міжнародного права, законодавства України», – зазначили в МЗС.

XS
SM
MD
LG