Доступність посилання

ТОП новини

Росія створює армійські корпуси на Донбасі – Більдт


Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт
Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт

Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявляє, що Збройні сили Росії організовують на Донбасі два армійських корпуси.

«Росія організовує війська у Донецькій і Луганській областях у складі двох армійських корпусів під своїм командуванням. Тут 2-й корпус у Луганську», – написав Більдт у неділю, 13 вересня, на своїй сторінці у Twitter.

Він додав схему, на якій показано де і які підрозділи розміщені.

10 вересня у НАТО висловили занепокоєння повідомленням про будівництво у Росії нової військової бази поблизу кордону з Україною.

Росія, всупереч численним доказам, продовжує заперечувати свою причетність як держави до підтримуваного нею збройного сепаратизму в частині сходу України і наявність там своїх регулярних військ, а постійну присутність десятків тисяч російських військовослужбовців біля самого кордону з Україною пояснює звичайними військовими навчаннями на своїй території.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України загинули понад 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG