Доступність посилання

ТОП новини

Росія: спостерігачі повідомляють про масові порушення на виборах у Самарі


У російському місті Самара, де сьогодні обирають депутатів районних рад, спостерігачі руху за захист прав виборців «Голос» відзначають масові порушення під час голосування і у роботі дільничних виборчих комісій.

Керівник асоціації «Голос-Поволжя» Людмила Кузьміна повідомляє, що невідомі зі скриньками для голосування стоять біля входів на виборчі дільниці, пропонуючи людям відповісти на питання про те, за кого вони проголосували, заповнивши анкети, що копіюють виборчі бюлетені.

Голови районних та дільничних виборчих комісій відмовляють у доступі до інформації журналістам і незалежним спостерігачам, категорично відмовляються показувати Реєстр заявок для голосування вдома, продемонструвати списки виборців, кількість отриманих бюлетенів, повідомити, хто крім членів виборчкому присутній на ділянці.

За словами Людмили Кузьміної, виборцям, які проголосували за кандидатів «команди губернатора» видають талони на харчування. «У дії виборчих комісій постійно втручаються спостерігачі від «Єдиної Росії», фактично контролюючи роботу членів виборчкомів», – зазначила Кузьміна.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, щодо всіх випадків порушень спостерігачі від «Голосу-Поволжя» планують скаржитися у прокуратуру.

У неділю, 13 вересня, у Єдиний день голосування, у 84 регіонах Росії проходять вибори різного рівня.

XS
SM
MD
LG