Доступність посилання

ТОП новини

В ООН закликають Молдову відреагувати на вимоги протестувальників


Учасники акції протесту в Кишиневі, 13 вересня 2015 року
Учасники акції протесту в Кишиневі, 13 вересня 2015 року

Голова відомства ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн закликав владу Молдови відреагувати на вимоги протестувальників.

За його словами, відсутність реакції з боку влади «може привести до більшої поляризації суспільства».

Зейд Раад аль-Хусейн заявив про це, виступаючи в Женеві на відкритті засідання Ради ООН з прав людини.

З 6 вересня на центральній площі Кишинева щодня проходять акції протесту. Перед будівлею уряду Молдови активісти розгорнули близько 300 наметів.

13 вересня у столиці Молдови Кишиневі на акцію протесту вийшли близько 20 тисяч демонстрантів із вимогою відставки президента країни Ніколає Тімофті і проведення дострокових парламентських виборів.

Крім того, протестувальники вимагають повернути мільярд євро, виведений з трьох комерційних банків у вигляді незабезпечених кредитів, відправити у відставку керівництво Національного банку, Генеральної прокуратури, Антикорупційної комісії, Вищої судової палати, реформувати державні інститути і гарантувати свободу слова в країні.

11 вересня лідери руху «Гідність і правда» повідомляли про намір провести масову акцію в столиці 13 вересня. Організатори протесту зустрічалися цього тижня із прем’єр-міністром країни Валеріу Стрелецем і повторили свої вимоги щодо відставки уряду і формування «нового політичного класу». Голова уряду відкинув ці вимоги, але висловив готовність вести переговори з протестувальниками лише з окремих питань.

XS
SM
MD
LG