Доступність посилання

ТОП новини

Польща знову виступила проти квот на мігрантів і за кращу охорону кордонів ЄС


Ева Копач, архівне фото
Ева Копач, архівне фото

Польща підтвердила свою позицію неприйняття вимоги Європейського союзу прийняти певну кількість біженців за встановленими у Брюсселі квотами.

Як заявила прем’єр-міністр країни Ева Копач після урядової наради, Польща виступає проти принципу «автоматизму» в цьому питанні і буде брати участь у вирішенні проблеми біженців, але «не під тиском людей, що живуть просто на вулицях».

Крім того, сказала вона, Варшава також вимагає посилити контроль на зовнішніх кордонах Євросоюзу. За її словами, тут «прикладом для інших країн-членів ЄС» може бути те, як Польща стереже свій східний кордон.

Раніше Польща заявляла, що добровільно бере на себе зобов’язання прийняти дві тисячі мігрантів, але відкидає оголошену у Брюсселі квоту у дванадцять тисяч.

Тим часом через кризу з біженцями за останні два дні вже три країни ЄС – Німеччина, Австрія і Словаччина – оголосили, що тимчасово зупиняють чинність шенгенських домовленостей про зняття контролю на внутрішніх кордонах країн-учасниць і відновлюють цей контроль із метою зупинити неконтрольований нині наплив мігрантів. Таку можливість розглядають і ще кілька країн «шенгену». А Угорщина заявила, що посилює охорону свого кордону з Сербією, не членом ЄС, звідки прямує більшість біженців.

А у Брюсселі в понеділок, 14 вересня зустрічаються міністри внутрішніх справ країн-членів Євросоюзу, щоб розробити заходи для того, щоб впоратися з цією хвилею міграції, небаченої в Європі з часів Другої світової війни.

XS
SM
MD
LG