Доступність посилання

ТОП новини

«Гогольфест-2015» готується відкритись на київській ВДНГ


У київському Національному експоцентрі України, який досі згадують за старою назвою ВДНГ, триває підготовка до відкриття міждисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва «Гогольфест-2015». Три роки поспіль він відбувався у промзоні на Видубичах, в Експоцентрі фестиваль проведуть уперше.

Усього до проведення фестивалю залучено 14 павільйонів експоцентру. «Звісно, це виклик, тому що простір величезний. ВДНГ проектувалась не зовсім під те, що ми збираємось тут робити, тому доводиться усе обладнувати наново», – розповідає організатор фестивалю, режисер Влад Троїцький.

«Гогольфест» відкриється перформансом «Мистецтво любові війни миру» Влада Троїцького з участю Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Усього на фестивалі відбудеться близько 500 кінопоказів, вистав, лекцій, майстер-класів та презентацій. Окрім цього, на «Гогольфесті» будуть представлені екологічна та дитяча програми, працюватиме фотолабораторія та друкарня.

Також цього року на фестивалі діятиме виключно безготівкова система розрахунків за допомогою GogolCard – спеціальних електронних карток, які поповнюються готівкою.

«Гогольфест» відбудеться в Національному експоцентрі в рамках ініціативи Reinvent VDNH, команда якої прагне створити на цій території культурно-освітній центр. Фестиваль триватиме з 17 до 27 вересня. Програму можна переглянути на сайті фестивалю.

XS
SM
MD
LG