Доступність посилання

ТОП новини

СБУ не оголошувала Ульянченко в розшук – агентство


Віра Ульянченко, архівне фото
Віра Ульянченко, архівне фото

У Службі безпеки України заявили, що не оголошували в розшук колишнього голову Київської обласної державної адміністрації Віру Ульянченко, повідомило агентство УНІАН із посиланням на прес-центр СБУ.

«Ми її в розшук не оголошували, доручення не отримували, всі питання до Генпрокуратури», – сказали у прес-центрі.

Водночас у Генеральній прокуратурі агентству не вдалося отримати будь-яких офіційних роз’яснень із цього приводу.

Так само раніше не змогли прокоментувати ситуацію в Генпрокуратурі і Радіо Свобода. А в МВС речник Артем Шевченко повідомив Радіо Свобода, що публікацією оголошення там лише виконали технічну функцію, отримавши пакет документів від СБУ.

Раніше в понеділок, 14 вересня, на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі «Особи, які переховуються від органів прокуратури» зауважили повідомлення, що СБУ оголосила Ульянченко в розшук.

За тим повідомленням, її розшукували через підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

«Датою зникнення» Ульянченко було названо 30 червня 2015 року.

Водночас сама Ульянченко в інтерв’ю Радіо Свобода та іншим засобам інформації повідомила, що останніми місяцями перебуває в Києві, і оголошення про розшук стало для неї несподіванкою. Вона назвала це оголошення провокацією, «причому не лише проти себе, але й проти правоохоронних органів».

Вона теж наголосила: «З інформації СБУ я дізналася, що ніяка СБУ мене в розшук не оголошувала».

Генеральна прокуратура 1 липня оголосила про підозру колишньому президентові Вікторові Януковичу, а також іще низці чиновників, зокрема і Вірі Ульянченко, яка була головою ОДА Київщини з 2006 до 2009 року, в незаконному привласненні земельної ділянки в Сухолуччі.

Віра Ульянченко у 2009–2010 роках за президентства Віктора Ющенка очолювала секретаріат президента.

XS
SM
MD
LG