Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО знову тривали обстріли – прес-центр


Упродовж дня незаконні збройні формування поодиноко продовжували обстрілювати позиції сил антитерористичної операції, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Але в результаті цих обстрілів втрат серед особового складу сил АТО немає, додав речник АТО Анатолій Стельмах.

Він назвав три такі випадки за час від 6-ї до 18-ї години; всі вони були зафіксовані на артемівському напрямку.

За даними штабу, о 13.15 під вогонь снайперів та стрілецької зброї противника потрапили українські позиції у селищі Зайцеве. А майже о 16-й годині з кулемету великого калібру були обстріляні українські підрозділи в Лозовому. Крім того, близько 17-ї години проти українських військ застосували стрілецьку зброю неподалік Санжарівки.

Як заявив при цьому речник, «суворо дотримуючись мирних домовленостей та не піддаючись на провокації ворога, Збройні сили України вогонь вздовж лінії розмежування не відкривали».

Натомість донецькі сепаратисти звинуватили українську сторону в п’яти порушеннях режиму припинення вогню, але за всю попередню добу; це повідомлення вони оприлюднили ще пополудні. Коли саме сталися заявлені ними порушення, невідомо. Вони також повідомляли, що обстрілів не було протягом ночі.

Луганські сепаратисти останнє своє повідомлення публікували ще вранці, і, за їхніми твердженнями, українські силовики шість разів порушили режим припинення вогню ще протягом неділі.

XS
SM
MD
LG