Доступність посилання

ТОП новини

Мексика вимагає у Єгипту якнайшвидше з’ясувати обставини хибної збройної атаки на її громадян


Мексика закликала Єгипет якнайшвидше з’ясувати причини помилкової збройної атаки, здійсненої єгипетськими силовиками, в результаті якої щонайменше двоє мексиканців загинули і шестеро були поранені.

Президент Мексики Енріке Пенья Нієто заявив, що серед учасників цього «смертельного інциденту» у неділю в Західній пустелі, було загалом 14 мексиканців.

«Події вчорашнього дня засмутили нас як націю. За роки не було такого прецеденту, як цей», – сказав у понеділок президент Мексики і додав: «Мексика зажадала від уряду Єгипту вичерпного, глибокого і швидкого розслідування того, що сталося».

МЗС Мексики надіслало ноту єгипетському послові з висловленням «глибокої стурбованості з приводу цих сумних подій».

Єгипетська влада, в свою чергу, пообіцяла, що уряд сформує слідчий комітет для з’ясування обставин трагедії.

За даними силових структур Єгипту, в результаті обстрілу чотирьох автомобілів із туристами в Західній пустелі в Єгипті загинуло 12 людей, 10 були поранені. Невдовзі після обстрілу влада заявила про фатальну помилку силовиків, які сприйняли туристів за бойовиків під час здійснення в цьому районі антитерористичної операції.

Посол Мексики в Єгипті заявив, що шестеро громадян в результаті цього інциденту вижили, бо зупинилися пообідати в оазисі.

XS
SM
MD
LG