Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала на Одещині диверсійну групу


Служба безпеки України затримала в Одеській області членів диверсійної групи, яка планувала низку гучних терористичних актів та замовних вбивств під керівництвом російських спецслужб. Про це повідомляє сайт СБУ у вівторок.

«За завданням кураторів з ГРУ Генштабу Росії члени групи збиралися, зокрема, здійснити вибухи у місцях дислокації правоохоронців, на військових об'єктах, волонтерських і громадських проукраїнських організаціях», – мовиться в повідомленні.

За даними СБУ, групу сформував колишній співробітник російської спецслужби, який перебуває на тимчасово окупованій території Криму.

«Першим її (диверсійної групи – ред.) завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану. Співробітники СБУ задокументували факти розробки членами групи і узгодження з представником російської спецслужби детального плану вбивства активіста на маршруті його руху до місця проживання в передмісті Одеси. Замовне вбивство планувалося здійснити у вересні 2015 року. Безпосередніми виконавцями злочину мали виступити члени одного з районних осередків Одеської обласної організації Комуністичної партії України», – мовиться в повідомленні СБУ.

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців, зазначили в СБУ.

Порушено кримінальне провадження, тривають допити затриманих та слідчі дії.

Уже понад рік правоохоронці Одеси повідомляють про вибухи, скоєні зловмисниками, здебільшого поблизу офіси волонтерських центрів та інших проукраїнських організацій. Іноді об’єктами нападів стають військові частини.

XS
SM
MD
LG