Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко наполягає на розгляді справи колегією трьох суддів


Надія Савченко (архівне фото)
Надія Савченко (архівне фото)

Захист громадянки України Надії Савченко наполягає, щоб її справу в Росії розглядала колегія з трьох суддів. Про це у Twitter написав адвокат української громадянки і народного депутата Марк Фейгін. Він перебуває в Донецькому міському суді Ростовської області Росії, де сьогодні відбуваються попередні слухання у справі Савченко.

За словами адвоката, на попередніх слуханнях будуть заявлені низка клопотань, у тому числі і про виклик деяких нових свідків.

Зокрема, за його словами, звинувачення клопоче про продовження арешту Надії Савченко на шість місяців. Захист же наполягає на зміні запобіжного заходу на будь-який, не пов’язаний з утриманням під вартою, у тому числі під консульські гарантії.

Раніше російська агенція ТАСС передала, що Надію Савченко доставили до суду в автозаку з декількома машинами супроводу. На час її проїзду поліцейські заборонили перехожим рух поблизу суду. Після того, як колона заїхала на подвір’я суду, Савченко провели в будівлю через бічний вхід.

Громадянку України Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела корегування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG