Доступність посилання

ТОП новини

Одесі дадуть грошей на Будинок юстиції і завершення будівництва дитячої лікарні


Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект, що передбачає внесення змін до бюджету і надання Одеській області коштів на завершення будівництва Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, а також на функціонування Будинку юстиції. За це голоси віддали 248 народних депутатів.

«Будівництво лікувального корпусу на 297 ліжок Одеської обласної дитячої клінічної лікарні по вулиці Академіка Воробйова, 3 розпочато у 2010 році. Проект будівництва затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.12.2010 №2248-р на загальну вартість 379,6 мільйона гривень. Протягом 2010-2012 років за рахунок виділених 79,8 мільйона гривень з державного бюджету виконано підготовчі роботи на будівельному майданчику, збудовано будівлі трансформаторної підстанції, котельні з димовою трубою, насосної та пральні з обладнанням для них, розпочато будівництво головного лікувального корпусу (ростверк).Сьогодні залишкова кошторисна вартість об’єкта в цінах 2010 року становить 299,8 мільйона гривень. Передбачені кошти в сумі 19 мільйонів не дозволять завершити будівництво даного об’єкта у поточному році», – сказано в пояснювальній записці законопроекту.

Що ж до Будинку юстиції, то завдяки йому, за словами авторів, «мешканці міста та області зможуть безперешкодно, в комфортних умовах, без черг отримати значний перелік адміністративних послуг, які є невід’ємною складовою життя: отримати паспорт, дозвіл на будівництво, зареєструвати майно чи бізнес тощо».

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко висловлював впевненість, що Будинок юстиції в Одесі запрацює у жовтні.

XS
SM
MD
LG