Доступність посилання

ТОП новини

Причетні до стрілянини у Мукачеві загинули у ДТП


Двоє бійців ДУК «Правий сектор», які брали участь у липневій перестрілці в Мукачеві, загинули в ДТП на Дніпропетровщині.

Як повідомляє прес-служба Закарпатської обласної держадміністрації, ДТП сталося 8 вересня в Покровському районі Дніпропетровської області поблизу бази Добровольчого українського корпусу «Правий сектор»: зіткнулися два автомобілі, в одному були представники «Правого сектору», в іншому – військові Збройних сил України.

За повідомленням, внаслідок ДТП на місці загинули двоє армійців і один боєць ДУК «Правий сектор», ще один пізніше помер у лікарні.

У Закарпатській ОДА заявили, що представники «Правого сектору» були в нетверезому стані і це нібито підтвердила експертиза.

У «Правому секторі» провину своїх представників у ДТП заперечують і заявляють, що експертизи ще тривають. У «Правому секторі» визнали, що обидва загиблих були причетними до мукачівських сутичок.

«Бійці ДУКу, які, демонструючи надзвичайно високий рівень військової підготовки, після мукачевських подій зуміли вийти з оточення, не виїхали закордон, хоч і мали і таку можливість. Натомість, ризикуючи потрапити у лапи псам режиму, вони поїхали на схід до своїх побратимів продовжувати боротьбу з окупантами», – заявили у прес-службі «ПС».

У МВС Дніпропетровської області Радіо Свобода розповіли, що ДТП сталася 8 вересня близько 5:20 на автодорозі «Запоріжжя-Донецьк». За даними міліції, водій легковика (в якому були бійці ДУК), не впоравшись із керуванням, виїхав на зустрічну смугу і спричинив аварію – автомобіль «УАЗ» під керуванням військових ЗСУ врізався у бік легковика з добровольцями.

Наразі триває розслідування.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє людей, близько десяти були поранені.

У рамках розслідування подій у Мукачеві відкрито 7 кримінальних проваджень.

Крім того, стрілянину в Мукачеві розслідує парламентська тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області. Очікується, що остаточний звіт комісія оприлюднить у вересні.

XS
SM
MD
LG