Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі поранені 2 українських військових – Мотузяник


За минулу добу на Донбасі поранені двоє українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, упродовж доби сепаратисти 7 разів порушили режим припинення вогню. Це сталося у районі Світлодарської дуги, біля Майорська і селища Зайцеве, що на північ від Горлівки.

Олександр Мотузяник зазначив також, що вперше за 16 місяців у понеділок стало тихо на західних околицях Донецька.

«Водночас, як і раніше, прифронтова зона є небезпечною для життя. У Станиці Луганській та селищі Гранітне Волноваського району Донецької області на вибухових пристроях підірвалися місцеві мешканці. Двох осіб шпиталізували», – зазначив Олександр Мотузяник.

Сепаратисти угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що сили АТО упродовж минулої доби 6 разів обстрілювали їхні позиці.

Бойовики угруповання «ЛНР», яке також визнане терористичним в Україні, кажуть, що упродовж останніх чотирьох днів українські військові 11 разів порушували режим припинення вогню.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG