Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні відкрили прийом у нову патрульну поліцію


У першу годину оголошеного сьогодні набору до патрульної поліції Херсона від охочих служити надійшло 240 анкет, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Набір триватиме до 6 жовтня. Потім претенденти пройдуть медогляд і тестування. За їх підсумками відберуть 300 патрульних поліцейських. Працювати вони будуть поки що тільки в обласному центрі. Зарплата складатиму вісім тисяч гривень.

На церемонії відкриття набору в патрульну поліцію Херсона міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков припустив, що охочих вступити у нову поліцію буде в Херсоні стільки, що конкурс складе не менше двадцяти осіб на одне місце.

Херсонці, які подали заяви в патрульну поліцію, у відповідь на запитання про мотиви говорили про намір особисто взяти участь у перетвореннях, що відбуваються в Україні, зокрема, у реформуванні правоохоронної системи.

Патрульна поліція, яка нині працює як служба Міністерства внутрішніх справ, відповідно до закону про Національну поліцію України стане її частиною, замінюючи дотеперішні патрульно-постову службу міліції і державну автоінспекцію. Вона створюється тим часом по черзі в обласних центрах із тим, щоб приблизно через півроку перехід до нової форми патрулювання був завершений.

Про формальне створення Національної поліції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив 2 вересня.

Після реформування МВС до неї увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG