Доступність посилання

ТОП новини

У діалозі про реформи в Україні мали б брати участь і мешканці окупованих територій – представник США в ОБСЄ


Данієл Бер
Данієл Бер

Постійний представник Сполучених Штатів Америки в Організації з безпеки і співпраці в Європі Данієл Бер вважає, що в загальноукраїнському діалозі щодо реформ мали б брати участь і мешканці тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.

Як сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода, необхідно, щоб і вони брали участь у національному діалозі, «щоб і їхні голоси стали частиною розмови».

Данієл Бер визнає, що у втіленні цього є безліч перепон «через вторгнення Росії, окупацію Криму та безперервну російську агресію на сході України», тож залучити людей із окупованих територій дійсно непросто.

«Минулого тижня у Відні ми говорили про це з координатором проектів ОБСЄ в Україні (Вайдотасом Вярбою – ред.) – не плутати зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Одна з речей, яку ми пропонували, – це використовувати телеконференції і скайп, шукати ще якісь способи дістатись до людей, які зараз фізично недоступні», – сказав представник США в ОБСЄ.

Росія постійно висуває вимоги «прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом», маючи на увазі під останніми представників незаконних збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР». Київ, зі свого боку, не раз заявляв, що питання, які стосуються Донбасу, узгоджує з легітимними представниками цього регіону – але не з ватажками сепаратистських угруповань, які захопили частину цього регіону збройною силою за підтримки Росії і визнані в Україні терористичними.

XS
SM
MD
LG