Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині представили плани на нову поліцію: набір почнеться 29 жовтня


Наприкінці жовтня набір у нову поліцію почнеться на Луганщині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Набір до лав нової патрульної поліції в Луганській області почнеться 29 жовтня, повідомив на прес-конференції в Сєверодонецьку начальник ГУМВС у Луганській області генерал-лейтенант Анатолій Науменко.

За його словами, всього наразі планується набрати 250 осіб, і вони охоронятимуть порядок у Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко наголосив, що Луганська область не може бути винятком, і нова поліція буде створена і в ній.

При цьому він звернув увагу, що на Луганщині, як і на Донеччині, «обставини дещо інші, ніж на мирній території України» – в першу чергу, це наявність там великої кількості зброї і злочинів, скоєних за допомогою такої зброї, і «своєрідна психологія людей, пов’язана з постійним перебуванням в атмосфері війни».

Тому, наголосив радник, відбір та підготовка нових поліцейських буде робитися з урахуванням таких особливостей криміногенної обстановки регіону. «Ми розуміємо, що і в інтересах суспільства, і в інтересах мешканців Луганської області ці поліцейські повинні бути більш концентровано підготовлені в окремих елементах своєї діяльності», – сказав він.

Також радник міністра зауважив, що на Луганщині, як і в інших областях, зарплата поліцейських буде від восьми до десяти тисяч гривень, і «коливання її буде залежати від того ступеня відповідальності, який несе кожний конкретний поліцейський».

Патрульна поліція, яка нині працює як служба Міністерства внутрішніх справ, відповідно до закону про Національну поліцію України стане її частиною, замінюючи дотеперішні патрульно-постову службу міліції і державну автоінспекцію. Вона створюється тим часом по черзі в обласних центрах із тим, щоб приблизно через півроку перехід до нової форми патрулювання був завершений.

Про формальне створення Національної поліції прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив у середу, 2 вересня.

Після реформування МВС до неї увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG