Доступність посилання

ТОП новини

Україна денонсувала угоду з Росією про добудову енергоблоків Хмельницької АЕС


Верховна Рада України ухвалила закон про денонсацію угоди між Кабінетом міністрів України й урядом Російської Федерації про співпрацю в добудові третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. На підтримку цього документа проголосували 234 народні депутати. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, за денонсацію не голосувала лише фракція «Опозиційний блок».

У пояснювальній записці до проекту закону уряд, який виступив ініціатором денонсанції, назвав спорудження третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС одним із пріоритетних завдань у галузі ядерної енергетики. У Кабінеті міністрів, однак, звернули увагу на те, що Росія не виконала свої зобовʼязання відповідно до двосторонньої угоди.

Заступник міністра енергетики Олександр Светелік, обґрунтовуючи необхідність ухвалення законопроекту на засіданні у середу, зазначив, що документ зменшить енергетичну залежність України від Росії. «Треба згортати співпрацю з Росією, нам не потрібні угоди з нею в атомній енергетиці. Потрібен новий закон про добудову енергоблоків», – додав заступник міністра.

Угоду про співробітництво у будівництві третього й четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС український і російський уряди підписали у червні 2010 року.

Російська сторона денонсацію поки не коментувала.

XS
SM
MD
LG