Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд не задовольнив скаргу Савченко на відмову відпустити її на сесію ПАРЄ


Суд у Москві припинив провадження за скаргою народного депутата, колишнього військового Збройних сил України Надії Савченко на відмову Слідчого комітету Росії відпустити її на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Таким чином, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Суд обґрунтував своє рішення тим, що справу Савченко вже відправили на розгляд по суті.

Надія Савченко у судовому засіданні у середу брала участь у режимі відеоконференції. За даними російських агентств, у відповідь на оголошене рішення суду щодо скарги Савченко назвала суддів «свиньми».

Адвокат українки Микола Полозов повідомив агентству ТАСС, що захист має намір оскаржити це рішення у Європейському суді з прав людини.

Надія Савченко є членом делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи. Росія, однак, відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела корегування вогню українських військових під час обстрілу, а потім сама пішла в Росію.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

22 вересня у Донецьку Ростовської області Росії розпочнеться розгляд по суті справи Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG