Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Угорщини застосувала проти біженців сльозогінний газ


Бронетехніка угорської поліції на кордоні з Сербією, 16 вересня 2015 року
Бронетехніка угорської поліції на кордоні з Сербією, 16 вересня 2015 року

Поліція Угорщини у середу, 16 вересня, застосувала сльозогінний газ і водомети проти біженців, які прорвалися через прикордонні кордони поблизу сербського міста Хорґош. За повідомленнями, біженці, які зібралися на кордоні з боку Сербії, поводилися агресивно, кидали в угорських поліцейських каміння, пляшки та палиці.

15 вересня Угорщина закрила кордон із Сербією, звідки у цю країну ЄС потрапляли тисячі мігрантів, переважно з Сирії, Іраку та Афганістану. Угорсько-сербський кордон посилено охороняють правоохоронці. Біженців, які намагаються потрапити у країну всупереч рішенню Будапешта, негайно затримують. У «Міжнародній амністії» вже розкритикували рішення Угорщини закрити кордон.

Більшість біженців, які прибували в Угорщину, розглядали її радше як транзитну країну на шляху до заможніших країн-членів Євросоюзу.

Від початку року у ЄС прибуло понад півмільйона мігрантів. Багато з цих людей, переважно з Сирії, Лівії, Іраку й Афганістану, втікають зі своїх країн у ЄС морем. Сотні біженців гинуть дорогою до ЄС.

Керівництво Євросоюзу провело вже кілька позачергових зустрічей із метою пошуку оптимального вирішення кризи мігрантів у ЄС. Низка країн-членів вже зголосилася розселити на своїй території частину від загальної кількості мігрантів.

XS
SM
MD
LG