Доступність посилання

ТОП новини

Хорватія заявляє про прибуття понад 5,6 тисячі мігрантів


Біженці сідають в автобус поблизу Загреба, 17 вересня 2015 року
Біженці сідають в автобус поблизу Загреба, 17 вересня 2015 року

Поліція у Хорватії заявляє, що на даний час до цієї країни прибули 5650 мігрантів. За даними правоохоронців, біженці заходять на територію Хорватії біля декількох пунктів пропуску.

Влада Хорватії транспортує мігрантів до приймальних центрів під Загребом після того, як реєструє їх.

У Міністерстві внутрішніх справ Хорватії заявили, що влада може вдатися до нових заходів, якщо число мігрантів зростатиме.

Біженці змінили шлях пересування Балканами 16 вересня після того, як Угорщина закрила свій кордон із Сербією, і перемістилися західніше до Хорватії.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що був вражений тим, як поліція Угорщини поводиться з мігрантами на кордоні з Сербією, через який ті намагаються прорватися.

16 вересня близько 300 нелегальних мігрантів зробили спробу силою прорватися з Сербії до Угорщини через малий пропускний пункт Реске-2, що посилено охороняється угорською поліцією та військовими. Поваливши загороджувальні ворота, біженці почали кидати каміння, пластикові пляшки і палиці в бік правоохоронців, щоб ті пропустили їх через кордон. Але у відповідь поліція застосувала водомети і подразливий газ. На підмогу поліції прибули спецпризначенці з Національного центру протидії тероризмові. До стримування мігрантів була залучена й бронетехніка поліції.

XS
SM
MD
LG