Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформполітики вимагає пояснень щодо кількох іноземних журналістів у списку санкцій


Тетяна Попова
Тетяна Попова

Перший заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявляє, що відомство, яке зініціювало та додало до списку санкцій журналістів впливових західних медіа, має пояснити доцільність такого кроку або ж ці прізвища слід вилучити з переліку. Про це Тетяна Попова сказала у коментарі Радіо Свобода.

Вона пояснила, що її критика не стосується внесення у список представників російських чи просепаратистських медіа, які систематично поширювали дезінформацію.

«Те, що там може з’явитися «Бі-Бі-Сі» чи якесь реальне іноземне ЗМІ, а не як «Russia Today», я просто навіть не могла собі уявити. Я з’ясовую з учорашнього вечора, хто ж саме їх додав туди, що було причиною додавання. Я поки що не можу з’ясувати», – говорить Тетяна Попова.

Вона додала, що як представниця Міністерстві інформаційної політики ще в середу ввечері надіслала неофіційний запит до СБУ з цього питання. На момент розмови з Радіо Свобода Попова ще не мала він цього відомства відповіді. «Я хочу по всіх іноземних журналістах детальне пояснення», – додала вона.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня, що запроваджує санкції щодо переліку фізичних і юридичних осіб, які, за версією української сторони, причетні до дестабілізації ситуації в державі.

У переліку є кількадесят людей, названих журналістами. Водночас окрім співробітників російських і проросійських медіа, у списку також опинилися троє працівників британської телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі», троє іспанських журналістів і один німецький.

У британській телерадіокорпорації «Бі-Бі-Сі» вже обурилися, що в новий санкційний список України потрапили і троє її кореспондентів.

XS
SM
MD
LG