Доступність посилання

ТОП новини

Доба в зоні АТО минула без втрат для українських військових – штаб


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 17 вересня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 17 вересня 2015 року

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції ніхто з українських військових не загинув і не був поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Вчорашня доба минула достатньо спокійно. Протягом дня зафіксовано три короткотривалі провокації противника. Це сталося поблизу села Кряківка, що на північ від окупованого Слов’яносербська, а також біля села Санжарівка, що на межі Донецької і Луганської областей. При цьому бойовики застосовували тільки стрілецьку зброю. На ключових вузлах нашої оборони, де ще місяць тому відбувалися важкі бої, вчора було абсолютно тихо», – додав Мотузяник.

За лютневими мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG