Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликала Росію виконувати міжнародні норми у зв’язку зі звітом ОБСЄ про Крим


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Україна закликає Росію до здійснення практичних кроків, що продемонструють готовність Кремля повернутися до виконання своїх зобов’язань у відповідності до норм і положень міжнародного права та міжнародного гуманітарного права, заявили в Міністерстві закордонних справ України.

У зв’язку з оприлюдненням звіту Організації з безпеки і співпраці в Європі про радикальне погіршення прав і свобод в окупованому Криму МЗС також вимагає від Росії та її окупаційної влади на півострові забезпечити повний і безперешкодний допуск міжнародних моніторингових місій та неурядових правозахисних організацій до Кримського півострова і безумовне виконання Росією рекомендацій звіту.

Україна високо цінує внесок місії БДІПЛ ОБСЄ та ВКНМ ОБСЄ в забезпечення неупередженої оцінки наявних порушень прав і свобод людини в окупованому Криму, мовиться в заяві.

Раніше в четвер, 17 липня, був оприлюднений звіт Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі і верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин, у якому йшлося про те, що від початку окупації й анексії Криму Росією в 2014 році дотримання прав людини й основних свобод людини на півострові «радикально погіршилося» для багатьох жителів, зокрема для проукраїнських активістів, журналістів і кримських татар.

Правозахисники уже не вперше говорять про порушення прав людини в Криму, але російська окупаційна влада на півострові заперечує ці порушення.

XS
SM
MD
LG