Доступність посилання

ТОП новини

Ринки нейтрально відреагували на рішення ФРС США щодо ставки


Фондовий, валютний і товарний ринки нейтрально відреагували на рішення Федеральної резервної системи США про збереження ключової ставки на рекордно низькому рівні.

У парі євро-долар на один цент зросла вартість європейської валюти – до показника близько 1,14 (до оголошення ФРС за євро давали 1 долар 13 центів).

Переважна більшість сировинних товарів зранку 18 вересня дешевшає в межах відсотка. Ціна нафти марки Brent дещо вища за 49 доларів за барель (станом на 8:50 за Києвом – 49 доларів 10 центів).

Аналітики очікували, що в разі зростання ключової ставки у США долар зміцниться до інших провідних валют, а номіновані в доларах товари впадуть у ціні.

Представники Федеральної резервної системи США повідомили 17 вересня, що показники ринку праці у США є позитивними, але недавні глобальні події можуть «стримувати економічну діяльність».

Ознаки уповільнення економічного зростання в Китаї посилили побоювання інвесторів щодо розвитку економіки США і світової економіки в цілому. Низькі світові ціни на нафту і дорогий долар могли б зробити інфляцію нижчою від рівня, який Федеральна резервна система (вона у США виконує функції центрального банку) вважає бажаним для економічного зростання.

Багато фінансових аналітиків, як і раніше, очікують невдовзі на зростанняключової ставки, яка зберігалася на рівні близько нуля з 2008 року – від часу глобальної кризи. Більш висока ставка зрештою збільшить ставки по споживчих і бізнес-кредитах у США.

XS
SM
MD
LG