Доступність посилання

ТОП новини

У Росії прокуратуру просять перевірити телеканал «Дождь»


Депутат Державної думи Росії, лідер партії «Родіна» Олексій Журавльов попросив Генпрокуратуру перевірити телеканал «Дождь».

Журавльов вважає, що телеканал порушує закон про протидію екстремістській діяльності. За словами депутата, «Дождь» у порушення ліцензії систематично транслює продукцію «Бі-бі-сі» і «Німецької хвилі». При цьому, як стверджує Журавльов, сюжети вибирають «специфічні, зокрема такі, що дискредитують діяльність Росії» з врегулювання конфлікту в України.

Підозри про причетність «Дождя» до екстремізму у депутата виникли і у зв’язку з інтерв’ю Ксенії Собчак з Германом Стерліговим, в якому, за словами Журавльова, бізнесмен «ображав євреїв за ознакою ставлення до релігії», а Російську православну церкву представив як «сатанинську організацію і дім диявола».

Крім того, депутат зазначив, що студія телеканалу в період з грудня 2014 року по лютий 2015 року «розташовувалася за адресою прописки генерального директора телеканалу Наталії Сіндеєвої, що тягне за собою адміністративну відповідальність за використання житлового приміщення не за призначенням», повідомляє прес-служба партії «Родина».

На початку 2014 року у Росії шість кабельних операторів відключали від ефіру телеканал «Дождь», який, зокрема, активно висвітлював український Євромайдан.

XS
SM
MD
LG