Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за добу на Донбасі 2 військових загинули, 5 – поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі двоє українських військовослужбовців загинули, ще п’ятеро поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Вчора дві групи наших бійців підірвалися на вибухових пристроях. Це сталося поблизу залізничної станції Майорська і в районі Старогнатівки», – повідомив Лисенко.

За його словами, від початку проведення АТО українські сапери знешкодили 18,5 тисячі вибухонебезпечних предметів, розчистили 585 кілометрів автошляхів і 17 кілометрів залізничних шляхів.

Раніше сьогодні Луганська військово-цивільна адміністрація повідомляла, що двоє українських військових були поранені в Луганській області внаслідок обстрілу їхньої машини з гранатомета ввечері 17 вересня.

Тим часом, донецькі сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють, що в районі Мар’їнки через підрив на вибуховому пристрої поранені троє людей – членів однієї сім’ї.

За лютневими мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG