Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: Росія готова розглянути запит на доправлення своїх військових у Сирію


Медіа цього місяця знайшли у соцмережах фото російських військових, які прибули у Сирію
Медіа цього місяця знайшли у соцмережах фото російських військових, які прибули у Сирію

Росія готова розглянути ймовірність доправлення у Сирію своїх військових у випадку, якщо буде відповідний запит сирійської сторони. Про це сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Поки про все це гіпотетично говорити складно», – зазначив він.

Раніше цього місяця низка західних медіа повідомила про те, що російські військові нібито воюють у Сирії на боці сил президента Башара Асада, причому Росія доправляє у Сирію одиниці військової техніки. Керівництво Сирії спростувало ці повідомлення, але зазначило, що може звернутися до Росії з запитом про доправлення туди російських військових.

17 вересня Росія закликала США і їхніх союзників сприймати керівництво Сирії як партнера у боротьбі проти радикального угруповання «Ісламська держава». Раніше США неодноразово заявляли про те, що Башар Асад має піти з посади президента.

Із березня 2011 року у Сирії триває збройний конфлікт. На ранньому етапі сторонами протистояння були прихильники і супротивники режиму Асада. Пізніше кількість протиборчих сторін зросла. З літа 2014 року значну частину сирійської території захопило радикальне угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG