Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко виступить на Генасамблеї ООН 27 і 29 вересня


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Під час візиту президента України Петра Порошенка до Нью-Йорка у рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН очікується два його виступи, повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

За його словами, 27 вересня Петро Порошенко виступить на Саміті сталого розвитку, а 29 вересня – на пленарних дебатах. «Ключовим, звичайно, і найбільш політично вагомим стане виступ президента України на пленарних дебатах Генеральної асамблеї ООН», – пояснив він.

Костянтин Єлісєєв додав, що наразі також опрацьовується низка двосторонніх зустрічей з лідерами інших держав. «Цих зустрічей буде близько десятка», – повідомив заступник голови Адміністрації президента.

Зокрема, за словами Єлісєєва, опрацьовується можливість зустрічі Петра Порошенка з президентом США Бараком Обамою.

70-у сесію Генеральної асамблеї ООН відкрили у Нью-Йорку 15 вересня. У рамках пленарних дебатів, що триватимуть із 28 вересня до 3 жовтня, очікується також виступ президента Росії Володимира Путіна. Відносини російського лідера з Заходом погіршилися після агресії Росії щодо України, що не припиняється вже півтора року.

XS
SM
MD
LG