Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявила про розшук колишнього голови Нацбанку Соркіна


Ігор Соркін
Ігор Соркін

Служба безпеки Україна розшукує колишнього голову Національного банку України Ігоря Соркіна і голову правління публічного акціонерного товариства «Реал Банк» Володимира Агафонова. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Кримінальне провадження, яке розслідується Генпрокуратурою спільно з СБУ, відкрите за фактом заволодіння Соркіним та Агафоновим коштів Нацбанку України та ПАТ «Аграрний фонд» у розмірі 2,8 мільярда гривень. Розкрадання грошей відбувалось за попередньою змовою учасниками злочинної організації, створеної власником ПАТ «Реал Банк» та ПАТ «Брокбізнесбанк» Сергієм Курченком», – повідомили в СБУ.

Кримінальне провадження проти Ігоря Соркіна відкрили за ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації») Кримінального кодексу України. Володимиру Агафонову інкримінують як зазначені зловживання, так і ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом») та ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.

«Співробітниками Служби безпеки України вживається комплекс заходів для встановлення їхнього місця перебування, затримання та притягнення до кримінальної відповідальності», – повідомили в СБУ.

На початку вересня Генеральна прокуратура звернулася до СБУ з клопотанням про взяття під варту Соркіна й Агафонова. Самі вони не коментували оприлюднених щодо них звинувачень.

Ігор Соркін очолював НБУ з січня 2013-го до кінця лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG