Доступність посилання

ТОП новини

Єлісєєв: Україна і Захід готують реакцію, якщо сепаратисти таки проведуть «вибори»


Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Україна спільно з західними партнерами розробляє низку заходів на випадок, якщо бойовики таки проводитимуть «місцеві вибори» на окупованих ними територіях Донецької і Луганської областей. Про це у п’ятницю заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

За його словами, Київ шукає засобів для додаткового впливу на Москву задля недопущення зриву мінського процесу.«Ми сподіваємося, що наші сигнали почують у відповідній столиці, і ці «вибори» будуть скасовані. Інакше їхнє проведення матиме непередбачувані негативні наслідки для всього процесу», – зазначив він.

Водночас представник Адміністрації президента не уточнив, що конкретно готує Київ, пояснивши, що йдеться про «тонку дипломатію».

«Оголошення заходів означало б підігрування тій стороні, яка хоче про них знати. Якщо відбудеться проведення фейкових «виборів», сторона, яка не скасувала своє рішення, дізнається про них», – сказав Єлісєєв.

Раніше угруповання «ДНР» заявило про намір провести «місцеві вибори» на окупованій бойовиками території Донеччини 18 жовтня. В угрупованні «ЛНР» мають намір ухвалити рішення щодо проведення «виборів» наступного тижня.

Україна неодноразово застерігала сепаратистів від проведення будь-яких «виборів» на окупованих територіях, називаючи це зривом мінських домовленостей. Згідно з мінськими угодами, вибори на цих територіях можуть відбутися лише згідно з українським законодавством, після виведення іноземних військ і відновлення Україною контролю вздовж усього кордону.

XS
SM
MD
LG