Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук каже, що не планує втікати від суду


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Народний депутат Ігор Мосійчук (Радикальна партія) заявляє, що не планує переховуватися від слідства у порушеній проти нього справі. Про це він сказав у пʼятницю на засіданні суду у Києві, що обирає йому запобіжний захід.

«Я знав, що відбудеться мій арешт у стінах Верховної Ради. Мене про це попередили народні депутати з «Народного фронту», які контактують із силовиками, зокрема з генеральним прокурором. Казали, щоб я поїхав. Це я кажу до того, щоб ви розуміли, що в мене була змога зникнути», – зазначив Мосійчук.

Народний депутат також наполягає на тому, що слідство, за його словами, не має доказів його провини по жодній із інкримінованих статтей.

Державне обвинувачення виступає за утримання Ігоря Мосійчука під вартою.

У «Народному фронті» не коментували заяви Мосійчука.

Раніше суд не задовольнив клопотання захисту про відвід головуючого судді.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема – в одержанні неправомірної вигоди. Напередодні Верховна Рада дала згоду на його затримання.

Перед голосуванням у четвер генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу вважає політичною помстою.

XS
SM
MD
LG