Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО заявляє про провокації з боку сепаратистів


Прес-центр АТО повідомляє про поодинокі провокації з боку сепаратистів упродовж дня 18 вересня. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу.

«Так, близько 1-ї ночі на позиціях бойовиків неподалік Горлівки наші спостерігачі зафіксували роботу ворожої зенітної установки. А поблизу Маріуполя, у селищі Широкине, майже о 12-й і 15-й годині злочинці зі 82-міліметрових мінометів били в напрямку лінії розмежування», – інформують у прес-центрі.

«Ворожі міни лягали за кількасот метрів від наших опорних пунктів. Таким чином проросійські бандформування невдало намагалися спровокувати наших бійців на вогонь у відповідь, щоб згодом звинуватити українську сторону у зриві мирних домовленостей», – зазначили у штабі.

Там також повідомили, що наразі у зоні АТО працює 36 груп розмінування. Від початку року українські сапери знищили майже 20 тисяч вибухонебезпечних предметів. В цілому від вибухонебезпечних предметів очистили близько тисячі гектарів територій Донецької і Луганської областей, додали у прес-центрі АТО.

Бойовики у пʼятницю заявили про 7 випадків порушення режиму припинення вогню силами АТО.

XS
SM
MD
LG