Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські правозахисники повідомили про страту ісламістами 56 урядових військових


Ісламісти на авіабазі Абу-аз-Зугур після її захоплення, 9 вересня 2015 року
Ісламісти на авіабазі Абу-аз-Зугур після її захоплення, 9 вересня 2015 року

Базована в Лондоні правозахисна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявила, що радикальні ісламісти в Сирії здійснили масову страту 56 бійців урядових військ на захопленій ними військово-повітряній базі.

За даними організації, яка посилається на свої джерела на місцях, страту на авіабазі Абу-аз-Зугур здійснили ще кілька днів тому.

Як заявив директор організації Рамі Абдаррахман, підтвердження у вигляді звітів очевидців і фотографій страчених надійшли у п’ятницю ввечері.

Цю урядову базу у провінції Ідліб 9 вересня захопили спільні сили кількох ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею «Аль-Каїда» чи споріднених із нею, – таких, як «Джабгат ан-нусра» («Фронт перемоги»), «Джунд аль-Акса» («Військо мечеті Аль-Акса» в Єрусалимі, однієї з найбільших святинь ісламу), «Ахрар аш-Шам» («Вільні люди Великої Сирії»), «Аджнад аш-Шам» («Воїни Великої Сирії») тощо.

База Абу-аз-Зугур протрималася в облозі майже три роки. Спершу її тримала в оточенні Вільна сирійська армія світських супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада, наприкінці минулого року їх витіснили з околиць бази ісламісти.

XS
SM
MD
LG