Доступність посилання

ТОП новини

США стурбовані через появу російських винищувачів у Сирії – Керрі


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі стурбований появою в Сирії російських винищувачів. Про це він сказав на прес-конференції в Лондоні після переговорів із британським колегою Філіпом Гаммондом.

Керрі заявив, що російські військові літаки можуть становити загрозу для сил міжнародної коаліції на чолі зі США, яка завдає повітряні удари по позиціях екстремістського угруповання «Ісламська держава». За словами держсекретаря, присутність у зоні операції зенітних гармат і військових літаків, оснащених ракетами класу «повітря-повітря», «викликає серйозні питання».

Росія заявляє, що нарощує військову присутність в Сирії для боротьби зугрупованням «Ісламська держава». За інформацією анонімних американських чиновників, у п’ятницю, 18 вересня, Росія перекинула невелику групу своїх винищувачів на базу в Cіріі. Це сталося через кілька годин після телефонних переговорів між міністрами оборони США і Росії Аштоном Картером і Сергієм Шойгу.

Також у Лондоні Джон Керрі заявив, що президент Сирії Башар Асад має відійти з посади, але час його відходу треба узгодити шляхом переговорів.

США і ще значна частина Заходу, а також арабський світ вважають, що мирний процес у Сирії має призвести до усунення влади авторитарного президента і створення уряду національної єдності без його участі.

XS
SM
MD
LG