Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі учасники «маршу на підтримку політв’язнів» вимагали відставки Авакова


19 вересня у Запоріжжі відбувся «марш на підтримку політв’язнів», організований місцевим осередком громадської організації «Сокіл». У ньому також взяли участь представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода», громадських організацій «Студентська Свобода» та «Сила нації».

Активісти пройшли центральним проспектом міста від майдану Героїв революції до будівлі Запорізької міської ради, де відбувся мітинг. Його учасники ухвалили резолюцію до президента України з вимогою відставки міністра внутрішніх справ і припинення політичних репресій, якими вони вважають затримання людей, імовірно причетних до подій під стінами Верховної Ради 31 серпня.

Цього тижня під час звіту в парламенті міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вибух під Верховною Радою 31 серпня був наперед спланований. Міністр повідомив, що слідство має докази зустрічі керівництва ВО «Свобода» з бійцями батальйону «Січ» за кілька днів до сутичок.

Після зустрічі з бійцями «Січі», за даними міністра, представники ВО «Свобода» поїхали в село Водяне на місце дислокації батальйону «Карпатська січ», який входить до складу 93-ї бригади ЗСУ, де також провели зустріч та співбесіди.

«Наступного дня обидва підозрюваних у вчиненні теракту виїхали до Києва. Так само вчинили і ще кілька бійців батальйону «Січ». Наскільки повʼязані ці зустрічі керівництва «Свободи» з залучення конкретних осіб до вчинення теракту, буде перевірено в ході слідства», – заявив Аваков.

Унаслідок сутичок 31 серпня загинуло три бійці Нацгвардії, ще один поранений досі перебуває у важкому стані.

Наразі у справі про сутички під парламентом 31 серпня 17 осіб заарештовано, а трьом обрано міру запобіжного захисту, не пов’язану з триманням під вартою.

XS
SM
MD
LG