Доступність посилання

ТОП новини

До Криму через Каланчак вантажівки пропустили, на Чонгарі не проїхала жодна


Акція щодо «продовольчої блокади» Криму, Чонгар, 20 вересня 2015 року
Акція щодо «продовольчої блокади» Криму, Чонгар, 20 вересня 2015 року

На адміністративному кордоні з Кримом вантажні автомобілі вранці неділі продовжили проїзд на територію півострова через контрольно-пропускний пункт Каланчак. Про це повідомляє кореспондент «Крим.Реалії». За його словами, прикордонники в прискореному режимі пропустили фури, які не встигли пройти через «кордон» за вчорашній день. Біля пропускного пункту вишикувалась черга з вантажівок.

Водночас через село Чонгар, де також пролягає в’їзд до Криму, не пропустили жодну вантажівку. Як передає кореспондент Радіо Свобода, по обидва боки від траси активісти організували перешкоди – на одному боці постійно ходять пішохідним переходом, на іншому – розмістили бетонні блоки і натягнуті на ланцюгах шипи. Пішоходи, легкові авто і автобуси перетинають «кордон» без перешкод.

Активісти також вирушили на пропускний пункт Чаплинка, щоб не дозволити і звідти рух вантажівок ні до Криму, ані у зворотному напрямку.

До учасників акції, яка розпочалася опівдні, крім присутнього зранку голови Меджлісу Рефата Чубарова, нещодавно приєднався і лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. Серед понад півтори сотні активістів, здебільшого кримських татар, є і представники добровольчих батальйонів, політичних партій з відповідною символікою.

Меджліс кримськотатарського народу оголосив раніше про проведення безстрокової акції з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму. Голова Меджлісу, народний депутат України Рефат Чубаров також не виключив, що слідом за «продуктовою блокадою» півострова, окупованого Росією, кримські татари домагатимуться припинення туди поставок електроенергії. Російський голова Криму Сергій Аксьонов засудив дії організаторів акції.

XS
SM
MD
LG