Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на пропускних пунктах до окупованого Криму спокійна і контрольована – МВС


Управління СВС у Херсонській області заявляє про спокійну і контрольовану ситуацію на трьох пропускних пунктах, що ведуть до окупованого Росією Криму в рамках акцій, які проводяться в неділю з «продовольчої блокади» півострова. Про це йдеться на сайті МВС.

«За даними оперативного штабу УМВС України в Херсонській області ситуація на контрольно-пропускних пунктах «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка» станом на 13-ту годину стабільна та контрольована. Автодороги не заблоковані, легковий та пасажирський транспорт проїжджають без перешкод. З присутніми біля КПП громадянами та водіями транспортних засобів працівники міліції проводять роз’яснювальну роботу щодо недопущення порушень громадського порядку», – йдеться в повідомленні.

Пропускні пукти «Чаплинка», «Чонгар» та Каланчак є адміністративними воротами материкової України до окупованого Росією Криму. Сьогодні кримські татари, а також інші активісти з 12-ї години дня проводять там акції з так званої «продовольчої блокади» Криму, яка полягає в тому, щоб не пропускати вантажний транспорт з материкової України до Криму і звідти. Акцію зініціював Меджліс кримськотатарського народу, чим викликав осуд і несхвалення з боку окупаційної влади півострова.

XS
SM
MD
LG