Доступність посилання

ТОП новини

На парламентських виборах у Греції лідирує партія Ципраса – екзит-поли


Алексіс Ципрас (П) і Вангеліс Меймаракіс
Алексіс Ципрас (П) і Вангеліс Меймаракіс

У Греції у неділю, 20 вересня, проводилися дострокові парламентські вибори. За даними перших екзит-полів, більшість голосів набирає партія екс-прем’єра Алексіса Ципраса «СІРІЗА».

Станом на 21 годину неділі, після підрахунку 25 відсотків голосів ліва коаліція «СІРІЗА» отримує 144 місця із 300, а головні її суперники –права партія «Нова демократія» Вангеліса Меймаракіса отримує лише 75 місць. У процентах співвідношення сил виглядає приблизно так: 35% у «СІРІЗИ» і 28 у «Нової демократії».

Раніше у неділю Алексіс Ципрас висловив впевненість, що він зуміє отримати мандат від грецьких громадян на продовження курсу його уряду.

28 серпня президент Греції Прокопіс Павлопулос підписав указ про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів. 20 серпня лідер ультралівої партії СІРІЗА Алексіс Ципрас покинув посаду прем’єра, оскільки його курс на введення заходів жорсткої економії, яких вимагають кредитори Греції в обмін на продовження фінансової допомоги, викликав неоднозначну реакцію у суспільстві, а також призвів до розколу у його партії.

XS
SM
MD
LG