Доступність посилання

ТОП новини

Сумська ОДА: через вибух в офісі «Правого сектору» загинув боєць


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Голова Сумської обласної держадміністрації Микола Клочко повідомляє, що внаслідок вибуху в офісі «Правого сектору» у Сумах загинув 31-річний боєць.

За даними Клочка, ще три людини, які на момент вибуху були в приміщенні, не постраждали.

За даними міліції, вибух стався о 5:30 21 вересня.

В управлінні Міністерства внутрішніх справ України на Сумщині повідомили, що розглядають дві версії причин вибуху: необережне поводження зі зброєю і самогубство.

За попередніми висновками, вибух стався внаслідок необережного поводження з бойовою гранатою РГД-5… Як з’ясувала слідчо-оперативна група, що прибула на місце трагедії, загиблий – 31-річний сумчанин, неодноразово судимий, зокрема, за вчинення крадіжки і за незаконне зберігання зброї. Кілька годин тому він разом з трьома колегами приїхав із зони проведення АТО», – йдеться в повідомленні.

Слідчі дії тривають.

Як повідомив прокурор Сумської області Віталій Матвійчук, за результатами проведеного огляду місця вибуху виявили і вилучили осколки гранати, три гранати РГД-5 без запалів, окремо три запали до них, одну гранату для підствольного гранатомету, система для пуску протитанкових керованих ракет, велику кількість набоїв калібру 5,45.

У «Правому секторі» ситуацію наразі не коментували.

XS
SM
MD
LG