Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу і Путін обговорять посилення військової присутності Москви в Сирії


Біньямін Нетаньягу
Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу планує зустрітися в Москві з російським президентом Володимиром Путіним й обговорити військову присутність Росії в Сирії.

Як очікують, Нетаньягу має висловити застереження Ізраїлю щодо російських військ на авіабазі біля міста Латакія в Сирії на зустрічі з Путіним 21 вересня.

Видання Jerusalem Post повідомляє, що разом із Нетаньягу до Росії їдуть керівник Генштабу і голова військової розвідки Ізраїлю. Видання наголошує, що присутність військових керівників на закордонних візитах Нетаньягу є рідкістю.

Колишній радник ізраїльського прем’єра на умовах анонімності заявив, що Нетаньягу сподівається узгодити певні «базові правила» з Путіним, щоб уникнути випадкових інцидентів.

Раніше схожі «узгоджувальні» переговори з Росією проводили і США. Міністри оборони США і Росії Ештон Картер і Сергій Шойгу домовилися вести подальші переговори про те, щоб їхні військові не вступали в конфлікти між собою.

Вашингтон очолює міжнародну коаліцію проти угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку, і Москва теж заявляє, що теж має намір допомогти боротися з «тероризмом». Але Захід й арабський світ підтримують помірковану опозицію до режиму Башара аль-Асада, яка воює і проти ісламістів, і проти режиму. Росія ж підтримує саме режим Асада в його боротьбі з супротивниками, яких сирійський президент називає «терористами» – і радикальних ісламістів, і помірковані сили, що мають підтримку значної частини світу.

XS
SM
MD
LG