Доступність посилання

ТОП новини

Шокін: перший етап відбору місцевих прокурорів пройшов прозоро


Шокін: корупціонери ніколи не будуть працювати у прокуратурі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Шокін: корупціонери ніколи не будуть працювати у прокуратурі

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що перший етап відбору місцевих прокурорів пройшов прозоро, з боку Євросоюзу зауважень не було.

За його словами, наступний етап відбору місцевих прокурорів розпочнеться 26 вересня.

Водночас голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський зауважив, що важливо, щоб відбір пройшов «новим способом – щоб це було відкрито для людей поза системою, юристів-професіоналів, які хочуть взяти участь у реформуванні і зробити прокуратуру сучасною і прогресивною установою».

Голова представництва ЄС в Україні також наголосив на важливості створення спеціальної анктикорпуційної прокуратури і довіри з боку суспільства до комісії, яка визначатиме претендентів на посади в антикорупційній прокуратурі.

За його словами, реформа прокуратури і судової системи необхідні для надходження інвестицій в Україну.

Процедура відбору складається з чотирьох етапів: професійного тесту, тесту на логіку, психологічного портрету та онлайн-співбесіди перед конкурсною комісією.

Від 20 липня ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Загалом за результатами конкурсу планують набрати 700 прокурорів.

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5–6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

XS
SM
MD
LG