Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: часи «бездумного пацифізму» минули


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що часи «бездумного пацифізму» минули.

«Часи бездумного пацифізму – позаду. Попереду – постійна воєнна загроза зі Сходу, яка триматиме нас в належному тонусі», – сказав він під час відвідин академії Сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Також вони звинувачують Москву у підтримці донбаських сепаратистів, Росія відкидає ці звинувачення.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. На початку червня президент УкраїниПорошенко заявив, що у результаті конфлікту на Донбасі загинули понад 1700 українських військових. Загалом за цей час, за даними ООН, там загинули майже 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG