Доступність посилання

ТОП новини

Громади французьких міст закликають допомогти Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Громади низки французьких міст пропонують місцевим громадам у Франції й Україні активізувати зусилля для підтримки українців. Ініціатива належить владі і мешканцям міста Фонтене-су-Буа, яке від 1986 року є містом-побратимом Броварів Київської області.

Сьогодні у Києві із закликом поєднати зусилля так званих «малих міст» Франції, інших держав Євросоюзу та України для підтримки українців у час кризи закликав заступник міського голови Фонтене-су-Буа Мішель Табану.

«Починаючи з кінця вісімдесятих років, в Україні відбулось чимало важливих подій, які змінили політичний і безпековий клімат не лише у самій Україні, але і в Європі. Ми не маємо права залишатись осторонь проблем, що постали перед українцями після Майдану, за умов воєнних дій на її сході. Ми закликаємо міські громади у Франції, інших європейських країнах, в Україні – давайте разом підтримувати українців, їхніх дітей, родини тих, хто захищає нас на сході України», – зазначив Табану, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо підтримки українського суспільства з боку французької спільноти.

Своє звернення жителі Фонтене-су-Буа розповсюдили по всій Франції і передали до французького уряду, повідомив Табану. Він висловив сподівання, що це звернення знайде підтримку і у самій Україні, яку в Європі називають «волонтерською країною».

Фонтене-су-Буа розташоване за 10 кілометрів від Парижа, у регіоні Іль-де-Франс. Населення міста перевищує 52 тисячі осіб. Починаючи з 1986 року, після Чорнобильської катастрофи французькі родини у Фонтене-су-Буа і сусідніх містах приймають на відпочинок дітей з Броварів, а соціально незахищені броварці отримують гуманітарну допомогу від французьких партнерів.

XS
SM
MD
LG