Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу зустрівся з президентом Росії Путіним


Президент Росії Володимир Путін (Л) і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, Москва, 21 вересня 2015
Президент Росії Володимир Путін (Л) і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, Москва, 21 вересня 2015

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у понеділок, 21 вересня, зустрівся у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході. Під час зустрічі з Нетаньягу Путін заявив, що, на його думку, Сирії не потрібні воєнні дії з Ізраїлем, оскільки найбільш нагальним завданням для Дамаска наразі є збереження власної державності. При цьому Володимир Путін запевнив, що розуміє занепокоєння керівництва Ізраїлю.

Президент Росії запевнив, що російська політика на Близькому Сході завжди буде відповідальною. «У Державі Ізраїль проживають дуже багато вихідців з колишнього Радянського Союзу, це накладає особливий відбиток на наші державні відносини, і всі дії Росії у регіоні завжди будуть відповідальними», – сказав Путін.

Біньямін Нетаньягу, своєю чергою, наголосив, що ситуація погіршується, особливо в останні місяці.

«Як Ви знаєте, Іран і Сирія озброюють радикальне ісламське терористичне угрупування сучасною зброєю, спрямованою проти нашої країни, в останні роки тисячі ракет були використані проти жителів Ізраїлю», – зазначив Нетаньягу.

За словами Нетаньягу, «Іран і Сирія намагаються створити другий терористичний фронт проти Ізраїлю на Голанських висотах».

За даними США, Росія – один з небагатьох союзників сирійського президента Башара аль-Асада – нещодавно направила війська, артилерію і літаки до Сирії, що викликало занепокоєння з приводу можливих бойових дій Москви на боці сил сирійського президента.

XS
SM
MD
LG