Доступність посилання

ТОП новини

За добу обстрілів українських позицій на Донбасі не було – штаб АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

За добу обстрілів українських позицій не зафіксували, режим тиші зберігався вздовж усієї лінії розмежування, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«У той же час, за нашою оперативною інформацією, обстріли українських позицій, які відбувалися останні декілька днів, здійснювали нікому не підконтрольні бандформування», – йдеться у повідомленні.

Раніше бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним заявили, що упродовж минулої доби сили АТО сім разів порушили режим перемир’я, в угрупованні «ЛНР» заявили, що за минулу добу українські військові нібито 12 разів обстріляли з танків, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї території, підконтрольні сепаратистам.

Відповідно до мінських домовленостей, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року. З цього часу режим припинення вогню переважно підтримується. Сторони конфлікту повідомляють про значне зменшення кількості обстрілів.

XS
SM
MD
LG