Доступність посилання

ТОП новини

До співбесіди на посаду членів антикорупційного агентства допустили 20 претендентів


 Засідання комісії з відбору членів НАЗК, Київ, 21 вересня 2015 року
Засідання комісії з відбору членів НАЗК, Київ, 21 вересня 2015 року

Перший тур відбору до Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) пройшли 20 кандидатів з 53, які надіслали свої резюме. Такий результат засідання комісії, що відбувалося у міністерстві юстиції під головуванням першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової.

Перших 10 з відібраних кандидатів запросять на співбесіду вже наступного понеділка, 28 вересня. До кінця тижня усі вони повинні будуть підготувати своє бачення плану запуску агентства.

За результатами співбесіди комісія повинні відібрати п’ятьох фіналістів, які й стануть працівниками антикорупційного агентства.

Національне агентство із запобігання корупції повинно виявляти невідповідність даних декларацій чиновників їхньому реальному життю. Його конкурсна комісія складається із восьми членів: чотири від громадських організацій і по одному від президента, Верховної Ради, Кабміну і Нацагентства з питань держслужби.

Очікується, що агентство запрацює до кінця цього року.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG