Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд на місяць продовжив арешт журналіста РБК Олександра Соколова


(ілюстраційне фото) ©Shutterstock
(ілюстраційне фото) ©Shutterstock

Хамовничеський суд Москви до 22 жовтня продовжив термін утримання під вартою спеціального кореспондента газети РБК Олександра Соколова, якого звинувачують у причетності до екстремістської діяльності. На засіданні у понеділок, 21 вересня, суд відмовився відпустити журналіста під заставу чи відправити його під домашній арешт.

Соколова заарештовали 29 липня. Його і ще двох осіб – колишнього редактора газети «Дуель» Юрія Мухіна та його соратника Валерія Парфьонова – звинувачують в участі в організації «Армія волі народу» (АНВ), визнаній у Росії екстремістською. Організація була заборонена у 2010 році. Однак, за версією слідства, фігуранти справи продовжували брати участь у діяльності АНВ, перейменувавши її в «Ініціативну групу проведення референдуму» За відповідальну владу».

Обвинуваченим загрожує до восьми років позбавлення волі. Провідні російські правозахисники заявляють, що Соколов, Мухін і Парфьонов піддаються політичному переслідуванню. Вони наполягають на їхньому негайному звільненні.

XS
SM
MD
LG